torstai 9. kesäkuuta 2011

Nuku hyvin, vauva-agentti!

Tai sitten älä nuku... Palataan taas nukkumisasiaan, koska tuntuu olevan tapetilla vauva-agentin huushollissa ihan alituisesti. Nyt jos jollain on antaa hyviä vinkkejä siitä kuinka saada melkein 1,5-vuotias nukkumaan yönsä putkeen, ne otetaan enemmän kuin kiitollisena vastaan.

Se tiedetään, että vauva-agentille tulee taas isoa hammasta eli tokihan hampaan puhkeaminen haittaa nukkumista. Mutta kun tätä riekkumista on kestänyt jo vaikka kuinka kauan ja ikuisesti jatkuva univaje oikeasti rasittaa aika lailla vanhempiakin. Nyt kuvioihin on tullut myös kurkku suorana kirkuminen ja esimerkiksi viime yönä tätä herkkua kesti melkein kaksi tuntia. Enää ei todellakaan riitä pikku hyssyttelyt ja tutti suuhun. Eikä kannata ehdottaa, että ottakaa vauva-agentti viereen nukkumaan, koska kukaan muu ei nuku siinä pyörimisessä ja potkimisessa. Lisäksi jos vauva-agentti hoksaa, että kissat nukkuvat samassa sängyssä ollaan peli menetetty lopullisesti. Ainut vaihtoehto olisi kykkiä vauva-agentin sängyn vieressä ja pitää kädestä kiinni, mutta onhan se vähän naurettavaa kun nukahtamisessa saattaa kestää tuntikin. Ja sitä kykkimistä pitäisi siis tehdä useamman kerran yössä.

Äiti luki netistä, että tämän ikäisillä saattaa olla jokin takertumisvaihe tai sitten ihan vaan painajaisia. Se jo pelkästään olisi helpottava tieto, että kyse on ohimenevästä vaiheesta ja että kuukauden päästä tiedossa on taas hyvin nukuttuja öitä. Erityisen huonosti nukuttujen öiden jälkeen toivoisi isovanhempien asustelevan vähän lähempänä, jolloin voisi itse kerätä vähän voimia. Ehkä nyt ensin vaan odotellaan ja katsotaan tapahtuuko muutosta kun hampaat on tehty. Ei kai tässä muukaan auta.

2 kommenttia:

 1. Niin mielelläni käpertyisin Rekon viereen lötkölleni, vaikka valvomaan yön yli. Mutta tässähän on tämä matkaeste. Kunhan tänne tulette visiitille, kiikutan Rekon kirkumaan telttaan pariksi yöksi naapuroston iloksi. Kyllä se kaikki iloksi muuttuu vaikka nyt ehkä raskaalta ja rasittavalta unen puutteen vuoksi tuntuukin.
  Aurinkoista viikonloppua teille, maalaismummi viettää osan viikonlopustaan lämmöstä nauttien lillumalla kanootissa merellä ja narraamassa jättikaloja - uskokoon ken tahtoo mutta tosi on! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä toimi kummankin tenavan kanssa se, että minä muutin noin viikoksi nukkumaan toiseen huoneeseen ja jätin lasten isän huolehtimaan mahdollisista öisistä heräämisistä.

  Ja kas kummaa - kun äitiä ei ollut mailla halmeilla, kummankin lapsen tapauksessa yöt rauhoittuivat ihan saman tien. Meillä siihen liittyi molemmilla kerroilla myös imetyksen lopetus.

  Viikon verran nukuin lasten läheltä pois ja sitten muutin takaisin omaan sänkyyn ja kaikki meni hyvin ja yöt rauhoittuivat.

  Meillä tämä onnistui oppikirjamaisen hyvin ja asiassa harmitti vain se, että sitä ei tullut kokeiltua aikaisemmin...

  Suosittelen testaamaan. Voi toimia tai sitten ei. Meillä koetettiin löytää sellainen viikko, että miehellä ei ollut kovin aikaisia aamuja tai muuta ylimääräistä, jotta mahdolliset yövalvomiset eivät olisi haitanneet. Mutta eivätpä tosiaan haitanneet, kun kaikki valvominen loppui saman tien.

  VastaaPoista