torstai 7. lokakuuta 2010

Sekaisin vuoristoilmasta

Viime viikko hurahti tosi nopeasti kun vauva-agentti sai vieraita ja viikonloppuna mökkeiltiin Lake Tahoella. Tahoe järvi sijaitsee melkein kahden kilometrin korkeudessa Sierra Nevadan vuoristossa osin Kaliforniassa ja osin Nevadan puolella. Järvi on 500 metriä syvä ja näin ollen Amerikan toiseksi syvin järvi. Alueella on paljon mökkejä, hiihtokeskuksia, vaellusreittejä ja kasinoita. Sääolosuhteet lähentelivät Suomen syksyä ja paikoin nähtiin myös ruskan värejä. Vauva-agentti nautiskeli raikkaasta vuoristoilmasta, upeista maisemista ja uuden paikan jännityksistä, mutta joutui äidin ja iskän hylkäämäksi kun nämä vierailivat Squaw Valleyn Octoberfestissä. Kaikille 60-luvun jälkeen syntyneillä tiedoksi, että Squaw Valleyssä järjestettiin talviolympialaiset vuonna 1960.

Lauantaina tehtiin pieni patikointiretki alppiniitylle, joka sijaitsee kolmen kilometrin korkeudessa. Sunnuntaina saatiin koko päivä vettä niskaan, mutta sinnikkäästi tehtiin kävelyretki kastumisesta huolimatta. Hienoja maisemia ja kaikin puolin ihana viikonloppu! Jänskintä vauva-agentista oli ehkä mökin seinässä ollut metallinen tuuletusritilä. Sitä paukuttamalla sai hauskan äänen aikaiseksi.
Vuoristoilma inspiroi vauva-agentin opettelemaan uusia juttuja. Ihan yhtäkkiä vauva-agentti on oppinut seisomaan tukea vasten ja ottamaan jopa muutamia sivuaskeleita, tosin hyvin epävarmoja sellaisia. Vauvelin pää tuntuu olevan aika sekaisin siitä, että maailmaa voikin katsella 75 sentin korkeudelta ja uutta taitoa on tietysti ylläpidettävä niin nukkumaan mennessä kuin unissaankin. Hyvästi koko perheen yöunet! Nyt on myös opittu pyllähtämään istualteen ihan omin avuin, mutta liikkuvaista poikaa paikallaan istuskelu ei kauaa kiinnosta.

Tässä vielä keinumiskuva, koska se vauva-agentista niin superkivaa. Koska äitikin on nyt opetellut Subarun hallintalaitteet, keinumaan päästään myös päivisin. Samalla otetaan vähän kontaktia paikallisiin lapsiin.

3 kommenttia:

 1. Tervehdys sinne.
  Kyllä Rekolla hauskuutta näyttää riittävän. Ja ihan kuin pari tummaa histakin hivelisi päänahkaa.
  Täällä kaikki hyvin. Kadehtien katson noita mahtavia maisemia, joissa olette vaelleet ja viettäneet aikaanne. Upeaa.
  Täällä Euroopassa kytee suuremman luokan luontokatastofin ainekset kun Unkarissa petti moskalaarin seinät. Tuho on ollut aikamoinen niin ihmisille, luonnolle kuin eläimillekin.
  Paljon terveisiä teille kaikille, Rekolla rutistuksia ja suukkoja, terveisin maalaismummeli

  VastaaPoista
 2. Saatiin tänään postia Kaliforniasta! Kiitos kortista Rekolle ja sen vanhemmille. Enokin kiittäisi, jollei se huitelisi parhaillaan jossain Parolan metiköissä kertaamassa...

  Aika on mennyt kamalan nopeasti. Ihanaa loppuaikaa sinne, nauttikaa!

  -Sanna

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kortti löysi perille. :) Täällä läkähdytään taas helteessä, mutta siitä yritetään ottaa kaikki ilo irti. Kotona sitä ei ole kuitenkaan vähään aikaan tiedossa.

  Ihanaa syksyä sinne!

  VastaaPoista