perjantai 15. lokakuuta 2010

Kotivahtina

Vauva-agentti jätettiin viime viikonloppuna vahtimaan kotia kun äiti ja iskä lähtivät kahdestaan Yosemiten kansallispuistoon. Ilmeisestikin viikonloppu oli mennyt hyvin isovanhempien hyvässä hoidossa ja ainut joka koki eroahdistusta taisi olla äiti, jolla iski kauhea ikävä jo ennen kuin oltiin päästy Napan rajojen ulkopuolelle. Alun perin vauva-agentiton viikonloppu oli tarkoitus viettää Las Vegasissa, mutta iskän työkaveri oli sen verran vakuuttava Yosemiten puolestapuhuja, että Yosemiten uskottiin olevan Vegasia suurempi seikkailu. Ja upea seikkailu olikin!

Äiti ja iskä olivat varanneet teltan Curry Village -nimisestä telttakylästä. Metsän keskellä, vuorien ympäröimänä oli pääosin viileää koko ajan ja yöllä lämpötila laski noin viiteen asteeseen. Onneksi mukana oli kerrospukeutumiseen erikoistunut iskä, joten kylmä ei tullut muuta kuin vaatteita vaihtaessa. Telttakylässä oli tiukat varotoimet karhujen varalta. Ne hiipivät öisin laaksoon etsimään ruokaa ja roskia, ilmeisesti myös tuoksuvat pesuaineet kelpaa, koska nekin piti teljetä ruoan lisäksi karhuvarmaan boksiin. Myös autot piti siivota houkuttelevista tuoksuista. Yhtään karhua ei näkynyt, mutta yksi kojootti sen sijaan bongattiin.

Lauantain tehtiin n. 15 km lenkki Nevada Fallseille, lähelle Half Domen juurta. Half Dome on Yosemiten komein ja kuuluisin huippu, mutta sinne ei valitettavasti nyt päästy, koska ylös asti kiipeämiseen tarvitaa lupa. Lupia on rajoitettu määrä, ne pitää varata etukäteen netistä ja vuoden 2010 luvat on kaikki jo myönnetty - ei siis lykästänyt tällä kertaa. Mist trail -niminen vaellusreitti oli kuitenkin paras kakkosvaihtoehto, joskin nousu oli aika rankka. Tiukka alkurutistus ei tosin enää tuntunut missään kun päästiin vesiputouksen päälle syömään evästä mahtavassa auringon paisteessa. Sunnuntaina kipeät lihakset kaipasivat lähinnä lepoa, joten ohjelmassa oli mahtava brunssi hienossa vanhassa hotelli Ahwahneessa ja piipahtaminen Glacier Pointiin, josta näkyi koko Yosemiten laakso. Upeita maisemia!

Curry Village telttakylä

Half Dome ja Nevada Falls
Äiti vaellusreitin huipulla
Iskä temppuilee putouksella


Kanssavaeltajia ottamassa aurinkoa.

Half Dome - siellä niitä
onnekkaita näkyy huipulla.

Kotiinkin oli kiva palata kun siellä odotti uninen vauva-agentti. Pieni hymynkare nähtiin vauvelin huulilla, vaikka olikin pikkaisen pöllämystyneen oloinen kun äiti ja iskä tupsahtivat ovesta sisään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti