keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kieliä

Ilmeisesti Suomi tarjosi vauva-agentille hyvän ympäristön petrata puhelahjoja, sillä nyt suu käy tauotta. Myös mielikuvitus on vilkastunut ja vauva-agentti saattaa sanoa jotain ihan yllättävää kuten tänään äidille selvisi, että "R. kasvaa isoksi. Sitten tulee näpystä (=nänni) vettä." Suomesta tuotiin myös iso kasa äidin vanhoja Mikko Mallikas kirjoja ja niitä on luettu siitä asti joka ilta. Sunnuntaina vauva-agentti aloitti Piilaakson Suomikoulun muskarissa eli nyt opitaan uusia laulujakin suomeksi.

Vauva-agentti on oppinut myös paljon uusia englanninkielen sanoja, mutta kovinkaan pitkälle jalostuneita lauseita ei olla vielä kuultu. Tyypillisimmät jutut englanniksi ovat mm: train coming, all aboard, let's go, come on, this way, sorry, horse, milk, shoes, car, fire truck, motorcycle, mommy, mine, no... Näillä voi pitää kavereiden kanssa jo vähän keskustelua yllä. Usein suomi ja englanti sekoittuvat ja vauva-agentti saattaa sanoa esim. Mennään katsomaan horse. 

Päivähoidossa kielenä on espanja, mutta sitä vauva-agentti käyttää kotona harvemmin. Aqua ja mas on kuultu, mutta muuten äidillä ja iskällä ei olekaan oikein hajua kuinka hyvin vauva-agentti puhuu ja ymmärtää espanjaa. Viime viikolla pikkusiskokin aloitti hoidossa. Äiti on opettanut siskolle muutamia vauvaviittomia ja nyt niihin on vihdoin alkanut tulla vastakaikua. Niistä voi hyvinkin olla apua myös päivähoidossa kun mitään muuta yhteistä kieltä ei vielä ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti