perjantai 10. joulukuuta 2010

Matkan loppusuoralla

Vihdoin Amerikan komennuksen viimeisen viikonlopun kuvat on saatu koneelle ja koska reissusta hämärästi muistaakin vielä jotain, on parasta kirjoittaa Montereyn matkasta nyt. Montereyssä oli tarkoitus piipahtaa itse asiassa jo LA-viikonloppuna, mutta koska kaikkea ei mitenkään ehdi tekemään neljässä päivässä pitkien välimatkojen ja monen monen muun kiinnostavan paikan takia, päätettiin omistaa Montereylle kokonaan oma viikonloppu. Se oli hyvä idea, koska Monterey oli viehättävä kaupunki ja siellä riitti hyvin nähtävää pariksi päiväksi.

Ensin käytiin katsastamassa 17-Mile Drive, jota luonnollisesti hehkutettiin kaikissa matkaoppaissa. Kyseessä on siis Montereyn rannalla kiertävä maisemareitti, minkä varrella voi pysähdellä ihastelemaan pauhaavaa merta. Tarkkaavaisimmat, kuten vauva-agentti, voivat bongata myös merisaukkoja ja -hylkeitä ihan luonnonvaraisina. Yksi reitin nähtävyyksistä on Lone Cypress, joka ainakin matkaoppaan mukaan on maailman kuvatuimpia puita.

Spanish Bay


Lone CypressHylkeet eivät tarvitse ihmisravintoa.

Illemmalla käytiin syömässä meriaiheista ruokaa ja sitten palattiin hotellille lepäilemään. Monterey oli melko kuollut kyseisenä lauantai-iltana, koska seuraavana päivänä kaupungissa juostiin maratoni. Tunnetustihan vauva-agentti ei itsekään ole mikään iltavirkku vaan tykkää herätä jo kuuden maissa aamulla. Ehtii sitten tehdä kaikenlaista.

Iltahämärää
Miehet laittavat venettä vesille.
Sunnuntaina käytiin Monterey Bay Aquariumissa, joka niin ikään oli kovasti kehuttu paikka. Vauva-agentti tykkäsi tiirailla isoja kaloja, mutta pingviinien ruokinta meni vähän sivu suun kun piti itsekin syödä samaan aikaan. Akvaariossa oli käynnissä myös hieno merihevosnäyttely. Täältä lähtee kaikki pisteet miespuolisille merihevosille, jotka hoitavat synnytyksen tasa-arvoisessa merihevosten maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti