maanantai 24. lokakuuta 2011

Pipi

Ou nou, vauva-agentti on pipi! Tämä oli myös vauva-agentin ensimmäinen oma havainto aamulla ja sitten sitä onkin kuultu pitkin päivää. Kuumeessa oleminen on tosi harvinainen juttu, sillä vauva-agentilla on ollut kuumetta ainoastaan kerran puolivuotiaana. Nytkin kuume nousi ihan yhtäkkiä ja esimerkiksi mitään nuhaoireita ei ole. Olisikohan poskihampaita tulossa..?

Vauva-agentin sanavarastoon on tullut yhtäkkiä paljon uusia sanoja. Puheen kehityshän on ollut aika hitaanlaista johtuen varmaankin vieraasta kieliympäristöstä, mutta on uudesta kielestä tarttunut muutama sana kuten Bye bye ja Thank you. Näitä osataan käyttää sujuvasti jo ihan oikeissa tilanteissa.

Pipi on nykyisin suosikkisanoja ja koska polvi on kesän jäljiltä vähän arpinen, voi samoja pipejä osoittaa uudestaan ja uudestaan. Toinen paljon hoettu sana on kukkuu eli nukkuu. Tällä komennetaan iskää tai äitiä iltaisin kukkumaan vauva-agentin huoneen lattialla kunnes vauva-agentti saa itse unen päästä kiinni. Monessa sanassa on pelkästään ensimmäinen tai viimeinen tavu, mutta äkkiä sitä oppii ymmärtämään mitä haetaan takaa. Kommunikointi on aika sujuvaa nykyisin, vaikka se ei olekaan vielä kovin pitkälle jalostunutta. Niin ja molemmat kissat ovat muuten jostain syystä Siirejä. Tällä hetkellä monimutkaisin päivittäisessä käytössä oleva sana taitaa olla pastilli, joka lausutaan jotakuinkin näin: pahtijji.

Vauva-agentti kävi tänään yöunille jo seitsemältä, mutta on herännyt tunnin sisällä jo kaksi kertaa. Toivotaan hyviä ja pitkiä unia, sillä päikkärit jäi tänään välistä, vaikka väsyneen pojan silmät kirjaimellisesti pyörivät päässä kun päivällä väsytti niin paljon.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti pikku-Rekon iso pipi on paranemaan päin ja sitä myötä iskän, äiskän ja Rekonkin kukkumisaikataulu palaa pikkuhiljaa normaaliin uomiin. Ja olisihan se mukava Rekon taas päästä jumppaamaan ja hakemaan kiva pieni osallistujaleima kätöseen. Rakkain syysterveisin maalaismummi

    VastaaPoista