tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kiva ja kompakti

Tänään tehtiin pieni iltakävely Los Altoksen keskustassa. Olipa sievä paikka ja äiti löysi sieltä uuden suosikkikaupankin. Tai ainakin Therapy kilpailee ykkössuosikin paikasta Anthropologien kanssa, joka muuten sekin sijaitsee tätä nykyä ihan viiden minuutin ajomatkan päässä.

Los Altos sen sijaan sijaitsee Palo Altosta vähän matkaa kaakon suuntaan. Kuten aiemmin on todettu, Piilaakso eli Peninsula on kaikkiaan aika kompakti alue ja kaupungista toiseen liikkuu nopeasti isoja teitä pitkin. Ei siis ole iso juttu lähteä viereiseen kaupunkiin iltakahville.

Piilaakso kuuluu San Fransisco Bay Areaan, jossa asuu kaikkiaan n. 7,5 miljoonaa asukasta. Huima määrä! Piilaakson pääkaupunki on muuten San Jose, joka on myös Kalifornian vanhin kaupunki. Kaikki tietävät, että Piilaakso on isojen teknologiayritysten keskittymä, mutta harva tietää, että toiminta on saanut alkunsa ihan vauva-agentin kulmilla Palo Altossa kun tänne perustettiin radioteknologian pulju joskus 1909.

Ihan lyhyesti ja aivan yllättäen vielä pieni tietoisku paikallisesta säästä. Kun etsittiin uutta kotia, relocation agent mainitsi useaan otteeseen, että Peninsulassa on kymmenen eri mikroilmastoa eli asuinpaikka kannattaa valita huolella jos mielii asua itselle mukavassa ilmastossa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ihan lyhyelläkin säteellä toisessa kaupungissa saattaa olla sumuista ja tuulista kun toisessa paistaa aurinko. Keskimäärin sää on kuitenkin hellii asukkaitaan, koska aurinkoisia päiviä on noin 300 vuodessa.

1 kommentti:

  1. Uunituoreet kommentit: kyllä teidän kelpaa. On aurinkoa ja lämpöä ja Rekolla pikkuriikkinen keittiö. On mahtavia kauppoja ihan käden ulottuvilla. Mutta mutta: onko ne huonekalut jo tullee?
    Täällä valmistaudutaan pääsiäisen viettoon ennusteiden mukaan lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Maalaismummin pää on kevätsekaisin kaikista ihanista pääsiäisliljoista ja tulppaaneista, joita on tori pullollan - ja päivä päivältä omatkin kukkapenkit. Sinivuokko kukkii ja mustarastas laulaa, voiko sen kauniimpaa kevät olla. Suukkoja teille kaikille, Rekolle halauksen kera, t. mm

    VastaaPoista