perjantai 15. helmikuuta 2013

Kirppukasat

Iiiik! Kissoilta loytyi alkuviikosta kirppuja. Sen jalkeen paivat ovat kuluneet imurin varressa ja pyykkia pesten. Kuka olisi uskonut, etta sisakissoihin paasee kirppu hypahtamaan. Ilmeisesti sellainen on tarttunut matkaan Siirin karkureissuilta.

Kirppuepisodin kuluessa on opittu paljon. Kuten se, etta taalla ilmasto on erittain suotuisa kirpuille ja kaikilla ulkona liikkuvilla lemmikeilla pitaisi olla estolaakitys paalla. Kirput ovat siita malsia, etta vaikka aikuiset yksilot saa havitettya kissasta, ne ovat onnistuneet munimaan ison lajan munia joka paikkaan, jotka sitten aikojen saatossa kuoriutuvat toukiksi ja kehittyvat aikuisiksi kirpuiksi, jotka selviavat ilman ruokaa kuukausia. Suurin homma on siis yrittaa siivota kaikki triljoonat munat pois ja imuri on siihen hommaan tehokkain valine jos ei halua myrkyttaa koko taloa.

Kissojen kasittely alkoi kirppukylvylla ja sen jalkeen niskaan levitettiin sellaista ainetta, jonka olisi tarkoitus pitaa kirput loitolla. Kissat piti myos madottaa heisimatoa vastaan. Nuo kirppulaakkeet ovatkin sitten aikamoista myrkkya ja netista voi lukea loputtomiin kauhutarinoita niiden aiheuttamista sivuvaikutuksista. Siiri ja Maisa olivat kaksi paivaa operaation jalkeen aika apaattisia, mutta ehka vain kerasivat voimia kylpemisen jalkeen ja masistelivat kun eivat paase enaa viereen nukkumaan.

Kirppuongelma ei ollut erityisen vakava eika siita koitunut muuta fyysista vaivaa kuin vahan ylimaaraisia rapsutuksia kissoille ja extra paljon siivottavaa. Eniten vaurioita karsi aidin paakoppa,koska kyllahan siina mieli jarkkyy kun nakee pienen mustan loisen vilistan kissan karvojen seassa. Onneksi tama huomattiin ennen Suomeen paluuta. Olisihan se ollut aika noloa vieda kirppuisia kissoja tulliin. Ja onpahan nyt ainakin siivottu ja laitettu kirppujen innoittamana tavaroita sailytykseen muuttoa varten. Lisaa muuttoasiaa ensi kerralla, toivottavasti kirpuista on paasty siihen mennessa eroon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti