tiistai 31. tammikuuta 2012

Carmel-by-the-Sea

Joulun välipäivinä tehtiin parin päivän pyrähdys rannikolle Carmel-by-the-Sea -nimiseen kaupunkiin. Ihastuttava paikka ja vieläpä siedettävän ajomatkan päässä (n. 2h). Keskustassa on paljon kauppoja ja ravintoloita, joihin tosin kahden pienen lapsen kanssa ei tällä kertaa tutustuttu sen tarkemmin, mutta keskustan kaduilla palloili kuitenkin mielellään kivassa säässä. Ytimen lisäksi tarjolla on huikeita maisemia ja kauniita rantoja, joissa lapsiperhe viettää lounashetken huomattavan paljon mukavammin kuin esimerkiksi täydehkössä ravintolassa.

Ihan keskustan tuntumassa on Carmel Beach, missä vauva-agentti kävi pikkusiskon kanssa ihastelemassa auringon laskua. Keskustan ympärillä olevilla asuinalueilla kannattaa myös kuljeskella, koska talot ovat viehättävän persoonallisia. Matkaoppaan mukaan jonkinlaista kävelykierrosta olisi ollut tarjolla, mutta nyt köröteltiin omatoimisesti mukavasti autossa istuen.


































Big Sur, joka vauva-agentilta jäi reilu vuosi sitten sumun ja pimeyden takia näkemättä, nähtiin vihdoin tällä kertaa. Dramaattista ja jylhää maisemaa riitti kilometri kaupalla. Välissä poikettiin Pheiffer Beachille, joka taisi olla vauva-agentille matkan kohokohta. Ilmakin oli sen verran lämmin, että vauva-agentti tarkeni kirmata vedessä vaippasillaan.

Paluu tehtiin myös 17-Mile Drive:lle, mutta tiukan aikataulun vuoksu hädin tuskin noustiin ulos autosta. Ja olihan se jo niin nähty, mutta ihan komeaa silti.







torstai 19. tammikuuta 2012

Kylmää asiaa

Tällä viikolla Piilaaksoon on tullut talvi. Ulkona on niin kylmä, että pitää jo vetää hanskat käteen, tosin vauva-agentin käsissä hanskat pysyy sen aikaa, että päästään ulko-ovesta pihalle. Paikallisten puheita lainaten talvi on ollut normaalia kuivempi ja sateita odotellaan kovasti. Tämä kylmyys on ollut shokeeraavaa ja se tuntuu jotenkin vähän erilaiselta kuin Suomessa kun sille ei ole joutunut altistumaan pitkiin aikoihin. Pukeutuminen sääolosuhteiden vaatimalla tavalla on hankalaa. Esimerkiksi aamupäivällä lämpöasteita on noin 10, mutta jos aurinko paistaa niin villakangastakissa tulee ihan varmasti hiki. Jos sen sijaan valitaan pääosin varjossa piilotteva puisto, tulee taas kylmä. Tänään aurinko ei ole vielä paistanut ja iltapäivällä pitäisi jo sataa. Öisin saattaa olla jopa vähän pakkasta.

Vauva-agentti pukeutuu puistoon mentäessä käytännöllisesti kurapöksyihin, koska hiekka ja ainakin liukumäet ovat aina yön jäljiltä kosteita. Näin äitinkin pyykkikuorma keventyy mukavasti. Moni paikallinen on ihastellut vauva-agentin kurahousuja ja kysellyt mistä moisia voi ostaa. No esimerkiksi Suomesta, mutta se ei tietenkään paikallisia paljon lohduta (Kurahousujen valmistajat herätys, kysyntää olisi!). Täällä ei nimittäin myydä kovinkaan käytännöllisiä lastenvaatteita ja lapsien näkee leikkivän ulkona mitä erilaisemmissa vaatekerroissa: kun yhdellä on untuvatakki niin toinen kirmaa samalla säällä kesävermeissä. Jos vähänkin sataa niin ollaan tietysti sisällä.

Myös kissat vaikuttavat vähän järkyttyneiltä tästä kylmyydestä. Ulkona eli terassilla viihdytään kaksi minuuttia ja sitten aletaan jo kurkistelemaan niska pitkänä ikuunoista sisälle.

Vielä joulukuun alussa saattoi puistossa paistatella päivää näin kevyellä vaatetuksella.