torstai 31. maaliskuuta 2011

Ostoksia

Vauva-agentille tilattiin netistä uusia ihanuuksia. Teippi on tarkoitus käyttää pahvisen nukkekodin koristeluun. Reppuun pakataan vettä ja banaani, ja eikun retkelle! Ja kelluva ankka on tietysti kylpemistä varten.



















































On aika lämmin ja ilmeisesti viikonloppuna liikutaan ihan ennätyslukemissa. Aamulla käytiin ostamassa aurinkorasvaa ettei pienen pojan iho pala. Netistä ollaan vähän tutkailtu kesätamineita kuten sellaisia UV-suojallisia vaatteita, missä voi uida. Ko. vaatteet on vaan aika karsean näköisiä kun on yhdistelty kaiken maailman värit ja monsterikuosit, mutta ehkä nyt vaan on tingittävä tyylistä.

Huomenna mennään järjestelemään uuteen kotiin niitä vähäisiä tavaroita mitä on. Jee!

Päivän musiikkihetki

Tämä laulu saa äidin tunteet pintaan. On jotenkin vähän haikea, Dodo-sorsa on kadonnut kodostaan ja vaarassa saada haulin höyheniinsä.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kisujen videoterkut

Askeettista elämää

Eilen saatiin avaimet uuteen kotiin. Pihalla kasvaakin sirtuunapuu, ei siis appelsiinipuu. Se ei haittaa, koska sitruunaa kuluu kun grillataan kalaa. Koti oli entistä valoisamman ja tilavamman oloinen kuin viimeksi. Edellisellä perheellä oli nurkkiin ehtinyt kertyä "vähän" tavaraa ja tilantuntu kärsi siitä aika paljon. Vauva-agentilla sen sijaan tulee olemaan riittävästi tilantuntua aina huhtikuun loppuun asti, koska huonekalut saapuvat Oaklandiin 20.4. paikkeilla ja siitä sitten vielä odotellaan muutama päivä, jotta tullimuodollisuudet saadaan hoidettua.

Toukokuussa saadaan vieraita. Superhauskaa! Onneksi tavarat tulee siihen mennessä. Kaikki eivät pidä askeettisesta elämäntyylistä, ei edes vauva-agentti.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Suloisuuksia

Värikäs verkkolehti Sweet Paul löytyi sulostuttamaan vauva-agentin maanantaita. Mukavaa viikkoa! Täällä paistaa aurinko.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Uusia tuttavuuksia

Lauantaina syötiin ekaa kertaa tällä reissulla grilliruokaa Oaklandissa asti. Vauva-agentti perheineen oli kutsuttu iskän kollegan luo kylään ja kylläpä olikin mukavaa. Perheen vajaa 2-vuotias Vida-tyttö ei ollut erityisemmin kiinnostunut vauva-agentista, mutta vauva-agentilla riitti tutkittavaa kaikissa ihanissa leluissa. Perheen koti oli tosi sympaattinen pieni omakotitalo, hyvällä maulla sisustettu ja täynnä kauniita esineitä. Vauva-agentti ihastui kovasti Vidan Rody-nimiseen kumiaasiin. Sellainen taidetaan tilata netistä uuteen kotiin. Tosin värivaihtoehtoja on aika monta, ehkä keltainen tai vihreä?



















Koska vauva-agentillakin muutto Palo Altoon on lähempänä kuin koskaan, on äidin mielessä alkanut pyöriä kaikenlaiset sisustuskuviot. Omat tutut huonekalut tulee tietenkin uuteen kotiin Suomesta asti, mutta toki uuttakin pitää hankkia, koska tilaa on nyt enemmän. Ja se ihana takapiha! Sinne pitää saada jotain kivaa.

Tänään käytiin katselemassa sänkyä Ikeassa. Vauva-agentilla lähti meininki vähän lapasesta kun poika päästettiin vapauteen lastenosastolla, minkä jälkeen vastahankainen ei tietenkään tyytynyt istumaan rauhallisena kärryissä. Ikea tosin on taaperolle aika turvallinen paikka liiallisen energian purkamiseen: paljon muitakin päättömästi säntäileviä lapsia, pehmeitä huonekaluja ja vähän rikkimenevää. Huono puoli on, että leikkipaikkaan ei ole asiaa jos ei vielä osaa käydä potalla. Omituinen sääntö.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Sataa, sataa ropisee

Sateelle ei näy loppua. Ajatuksissa ovat jo uusi koti, aurinkoiset päivät takapihalla ja oma appelsiinipuu. Perjantaina laitetaan sosiaaliturvatunnushakemukset vetämään ja sitten aletaan pänttäämään Kalifornian liikennesääntöjä ajokorttia varten. Paperin pyörittelyä on näin alkuun ihan kiitettävästi (tosin oli sitä ennen muuttoakin). Vielä kun joku pitäisi kaikki lomakkeet ojennuksessa, nyt niitä seilailee ympäri asuntoa.

Lauantaina vauva-agentti perheineen on kutsuttu visiitille eläintarhaan ja grillailemaan. Toivottavasti ei sada, vaikka säätiedotus lupailee tällä hetkellä ihan muuta.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Mälsäilyä

Tämä viikko on ollut vähän tylsä. Joka päivä on satanut ja tiistaina äiti sairastui varsin epämiellyttävään kalifornialaiseen vatsapöpöön. Vauva-agentin päivät ovat kuluneet siis pääasiassa väsynyttä äitiä viihdyttämällä ja iltaisin iskän kanssa ulkona. Viikonlopuksi suunniteltiin ulkoilua ja Stanfordin yliopiston tiluksiin tutustumista, mutta vettä tulee kaatamalla eli ei nyt onnaa.

Lauantaina käytiin taas vähän ostoksilla. Vauva-agentille ostettiin uudet kengät, koska kaviot kasvaa tällä hetkellä vauhdikkaasti. Koon 22 kengät näyttävät vähän turhan isoilta pienen miehen jaloissa, mutta pääasia ettei varpaat ole rutussa ja että kävely sujuu. Ja sujuuhan se! Kenkien pohja on mukavan pehmeä, myöskään tyylistä ei tinkitty tälläkään kertaa.
Menomono




















Maaliskuu on kuulemma sateisinta aikaa täällä ja kun kevätsateet loppuvat, odotettavissa pitäisi olla silkkaa auringonpaistetta sen jälkeen. Äiti on katsellut netistä sopivaa sadevermettä vauva-agentille. Vielä pitää miettiä kannattaako sijoittaa jos kerran maaliskuun jälkeen tarvitaan lähinna hellehattua. Kaksi ale-myynnissä olevaa sadetakkia on löytynyt, tuo keltainen olisi aika pirtsakka.

 

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kuvaterkut hiekkalaatikolta!

Vihdoin saatiin kuvat ladattua koneelle. Viikonloppuna käytiin hiekkalaatikolla. Tänään vietettiin kotona sadepäivää.

 
 

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Pikkuapuri

Vauva-agentista on tullut todella avulias. Sen sijaan, että vain sotkettaisiin, nyt myös osataan kerätä lelut takaisin lelukoriin. Vauva-agentti tottelee hyvin myös käskyjä "anna, laita, vie ja tuo". Sen sijaan "ei" on yhä nauruhermoja kutkuttava sana ja saa aikaan takuuvarmasti ihan päinvastaista toimintaa kuin oli tarkoitus.

Eilen käytiin Crate & Barrel -nimisessä sisustuskaupassa etsimässä ideoita tulevalle takapihalle. Sieltä löytyi mm. piemeneviin kesäiltoihin tyylikäs nuotio. Liikkeessä oli paljon esillä Marimekkoa, tosin printit taisivat olla vähän vanhempaa vuosikertaa. Toisaalta kovin graafiset kuviot tai mustavalkoiset kuosit eivät taida paikallisia hirveästi sytyttää, joten sekin saattaa olla syy vähän poikkeavampaan printtivalikoimaan. Silti sydäntä lämmittää nähdä suomalaista designia ulkomailla. Täällä on muuten aika vaikea löytää simppeliin suomalaiseen makuun sopivia sisustusjuttuja. Ikeassakin oli aika lailla eri valikoima mitä kotona. Jos tykkää tummasta puusta, koukeroista ja murretuista väreistä, löytää taatusti etsimänsä. Saa nähdä milloin kontti täynnä huonekaluja rantautuu tänne päin maailmaa, sitä odotellessa.

Ai niin, viime yönä siirrettiin kelloja johonkin suuntaan. Ollaan tämä päivä oltu ihan sekaisin paljonko kello on. Kaikki kellot näyttävät eri aikaa.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Househunting

Eilen agendalla oli asunnon etsiminen. Uuden kodin tulee täyttää seuraavat kriteerit: sopiva hinta, kiva alue eli puistot ja kaupat kävelymatkan päässä, omakotitalo, takapiha ja kolme makkaria. Päivän aikana tutustuttiin viiteen eri asuntoon, joista yksi sulatti äitin ja iskän sydämennet ennen kuin oltiin päästy ulko-ovea pidemmälle. Piilaaksossa on kuumat vuokramarkkinat, joten kun sopiva asunto löytyy, päätöksiä täytyy tehdä heti. Muuten jää luu käteen ja etsintä alkaa taas alusta. Katsotaan miten käy tämän potentiaalisen kotiehdokkaan kanssa, toivotaan, että lykästää!

Uuden kodin sijainti on ihan mainio. Melko lähellä sijaitsee Palo Alton keskusta ja vielä lähempänä Stanfordin yliopisto. Yliopistolla on kuulemma paljon aktiviteetteja perheille ja mm. oma museo ja kaikille avoin kirjasto. Alue vaikutti kaikinpuolin viihtyisältä ja turvalliselta, tosin koko Piilaakso taitaa pääosin olla turvallinen lintukoto ja hyvä paikka vauva-agentin varttua.

Näin suomalaisena on tottunut siihen, että kun puhutaan, että jonnekin matka kestää 5 minuuttia, tarkoitetaan automaattisesti kävellen taitettua matkaa. Täällä sen sijaan matka-aika on aina autolla tehdyn matkan kesto ja sitten kannattaa esittää vielä tarkentava lisäkysymys jos aikoo joskus kävelläkin. Esim. potentiaalisesta uudesta kodista on keskustaan matkaa 5-10 minuuttia ja tämä tietenkin autolla huristellen.

Vaikka autoilu on Amerikassa kova juttu, Piilaaksossa on myös tosi paljon pyöräilijöitä. Täällä ihmiset myös kävelee reippaina paikasta toiseen. Piilaakso tuntuu aika kompaktilta paketilta ja etäisyydet sen verran lyhyiltä, että iskänkään ei tarvitse taittaa pitkää työmatkaa. Näin jää enemmän aikaa vauva-agentin kanssa remuamiseen.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Paluu Amerikkaan

Vauva-agentti on täällä taas - nimittäin Kaliforniassa! Tällä kertaa asustellaan Piilaaksossa, joka vaikuttaa kahden päivän kokomuksella hurjan kivalta paikalta. Väliaikainen koti sijaitsee Menlo Parkissa ja kuukauden päästä on toivottavasti löytynyt ihan vakkarikoti. Sen etsintä alkaa ilmeisesti jo tällä viikolla.

Kaliforniassa on hauskan keväinen fiilis. Jotkut puut on ilman lehtiä vielä, kirsikkapuissa on kukat ja linnut aloittaa livertelyn jo ennen auringon nousua. Jos aurinko paistaa, tarkenee ilman hyvin ilman takkia.

Lauantaina oltiin jo tosi reippaita ja käytiin lähellä sijaitsevassa Stanford Shopping Centerissä ostamassa vauva-agentille ulkoilutakki, lippis ja Ray Banit, koska nyt alkaa tiukat kävelytreenit  naapuripuistossa. Sitten kurvailtiin myös ihanan kotoiseen Ikeaan hakemaan syöttötuoli, toki sieltä tarttui mukaan kaikenlaista muutakin pientä kivaa. Näiden lisäksi hankittiin autoon isojen poikien turvaistuin. Äiti ja iskä eivät olleet oikein perehtyneet aiheeseen, joten ostopäätös tehtiin kymmenessä minuutissa kun oltiin pikaisesti vertailtu Targetin valikoimassa olevia istuimia keskenään. Taas säästettiin pitkä penni kun ei ostettu turvaistuinta Suomesta.

Toka päivä menikin vähän unisemmissa merkeissä kun aikaero alkoi todella tuntumaan. Vauva-agentti nukkui kahdet reippaat päivänokoset. Toisilta jouduttiin jo herättelemään, mutta silmät painui väkisin kiinni ja lopulta unelias poika sammahti pehmoiselle olkkarin kokolattiamatolle.

Tänään on iskällä eka työpäivä ja vauva-agentti lähtee äidin kanssa puistoon tepastelemaan.