maanantai 31. tammikuuta 2011

Synttärikuulumisia

Synttärit sen kun jatkuu! Huomenna tulee nimittäin lisää vieraita. Lauantaina oli isot kemut ja ne meni oikein hienosti, mutta tarkempaa kuvausta suuresta päivästä tulee myöhemmin tällä viikolla.

Eilen vauva-agentti alkoi vähän niiskuttamaan. Taitaa olla pientä flunssaa sankarilla ja se on häirinnyt öitä ja vähän päiviäkin. Moni asia on harmittanut normaalia enemmän, sylin kaipuuta tuntuu olevan ilmassa. Blogin päivittämiseen ei ole kamalasti riittänyt energiaa eikä aikaa, sillä äiti on ollut varattuna vauva-agentin hellimiseen.

perjantai 28. tammikuuta 2011

Synttäripäivän aatto

Tämän päivän kuva on vauva-agentin alkulähteiltä Etelä-Koreasta. Ihana, ihana maa!

Synttäripäivän aatto on ollut täynnä touhua ja vähän kommelluksiakin. Äiti ja vauva-agentti aloittivat kakkujen tekemisen jo aamusta. Homma tyssäsi heti alkuunsa kun rahkaa oli liian vähän eli edessä oli kauppareissu. Sen jälkeen homma tyssäsi taas kun vauva-agentti kiipesi pöydälle ja muksahti sieltä alas. Seuraavaksi kiipeiltiin ikkunalaudalle tukevasti keinuhevosen päällä seisten. Myös itse kakun valmistuksessa sattui sitä sun tätä, olihan asialla ihan amatöörileipuri. Ehkä ensi synttäreille haetaan kaupasta valmis kakku.

torstai 27. tammikuuta 2011

Synttäriviikon 4. päivä

Ollapa kesä. Viime juhannuksena etsittiin siperiankärhämöä Pohjanmaalla. Löytyi. Enää ei äiti jaksaisi kanniskella isoa poikaa pitkin metsiä.

Tänään mennään haalimaan kaupasta ilmapalloja, kakkutarpeita ja muuta rekvisiittaa. Iskä sai muuten eilen pahan allergisen reaktion kun äiti ilmoitti, että huomenna tehdään suursiivous synttäreitä varten.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Synttäriviikon 3. päivä

Voi haikeus kun vauva-agentti on ollut joskus pieni. Nuo kuvan tuliterät pallotkin näyttävät niin isoilta. Millaista se mahtoikaan olla kun vauva vaan pötkötti selällään? Nyt kiipeillään vimmatusti joka paikkaan ja kohta jo kävellään itse.

Äiti on haalinut synttäreitä varten leipomisideoita, mutta kakun tyylistä ei ole vielä hajuakaan. Yksi kynttiläkin pitää vielä hankkia.

Aika tasan 3kk

maanantai 24. tammikuuta 2011

Synttäriviikon 2. päivä

Vauva-agentti on ollut kerran tosi kipeä. Kova kuume nousi viime heinäkuussa Israelin matkalla, mutta kesti onneksi vain kaksi päivää. Silloin vauva-agentti pääasiassa nukkui ilmastoidussa hotellihuoneessa.

Nyt on ilmassa ainoastaan synttärikuumetta.

Ikää 6kk

Synttäriviikon 1. päivä

Huraa, synttäriviikko on alkanut! Synttäriviikolle äiti on valinnut satunnaisia kuvia vauva-agentin ensimmäiseltä vuodelta.

Tänään tuiskuttaa kovasti lunta eli taidetaan pysytellä sisätiloissa. Kerho kutsuu kunhan päiväunet on nukuttu.

Pian 5kk

lauantai 22. tammikuuta 2011

Kiukunpuuskia

Vauva-agentin kiukuttelu on noussut ihan uudelle tasolle. Pari viikkoa sitten lanseerattiin uutena kiukuttelumuotona selkä kaarella kiljuminen. Tätä tehdään erityisesti ulkovaatteita pukiessa. Tosi hankala pukea jämäkästi kaarella olevaa poikaa, kiljumiselta sen sijaan pystyy jo sulkemaan korvat.

Hassumpi (jos näin voidaan sanoa) kiukuttelumuoto on ns. fuskukiukuttelu. Tätä vauva-agentti käyttää häikäilemättömästi vain saadakseen huomiota. Äiti on se onnellinen henkilö, johon fuskukiukku useimmiten kohdistuu. Kun vauva-agentti haluaa huomiota, hän ottaa naamalleen leijonamaisen irvistyksen ja aloittaa vihaisen, joskin aika ponnettoman ölinän. Silmät on tärkeää pitää vähän sirrillään, että näkee onko kiukuttelulla mitään vaikutusta. Joskus myös fuskataan, että käteen sattuu. Silloin pääsee takuu varmasti syliin ja saa vähän pusujakin.

Ensi viikolla ei kiukutella, koska on synttäriviikko.

Mutruhuuli

tiistai 18. tammikuuta 2011

Isänsä poika

On vaan niin paljon samaa näköä, nimittäin vauva-agentissa ja iskässä. Tämä kuva räpsäistiin tänään  päikkäreiden jälkeen.

perjantai 14. tammikuuta 2011

Rytmivauva

Robotti Vipunen sai vesivahingon ja äiti korvamadon. Tämä biisi soi nimittäin päässä taukoamatta, koska vauva-agentin perheessä erään robotin sairastelusta kertova kappale on kovin hitti tällä hetkellä. Video on ihan kehno, mutta kyllä sitäkin jaksaa tuijottaa ja notkistaa samalla polvia.

Koko perheelle mieluisaa musaa on löydetty Sesame Streetin valikoimista. Erityisesti tämä Jason Mrazin Outdoors oli aikaisemmin soitossa monta kertaa päivässä, mutta vauva-agentti ei niin välitä siitä enää. Kukapa sitä jaksaisi samaa biisiä kuunnella viikosta toiseen. Mitäköhän sitä kuuntelisi seuraavaksi?

tiistai 11. tammikuuta 2011

Kisukaverit

Vauva-agentin blogista on kisut unohtuneet kokonaan. Kauhea virhe, koska Siiri ja Maisa tuovat hurjasti iloa vauva-agentin päiviin. Siiri ei ehkä tarkoituksellisesti yritä tuoda, mutta Maisa sen sijaan on ihan paras seurakissa. Tässä iässä vauvan ja kissan mielenkiinto tuntuu olevan vielä aika samoissa jutuissa kuten piileskelyssä, itsestään liikkuvissa leluissa ja rapisevassa paperissa. Maisalla ja vauva-agentilla on myös kovasti naurattava jahtausleikki, mitä leikitään varsinkin iltaisin Maisan aktiivisimpaan aikaan.

No, siitä huolimatta, että kissat ovat olleet kärsivällisiä vauva-agentin suhteen ja vaikka aikuisen pitäisi aina olla vieressä vahtimassa tapahtumia, pääsi Siiri vähän läppäämään vauva-agenttia tässä yksi päivä. Äiti epäilee, että vauva-agentti on päässyt käsiksi Siirin herkimpään kohtaan eli kippurahäntään. Vauva-agentti sai tassun iskun naamaansa, mutta onneksi aika varovaisen sellaisen ja mitään näkyviä vammoja ei päässyt syntymään. Itku tietysti tuli. Vauva-agentti taisi kuitenkin oppia tuosta jotain, koska otteet ovat nykyään hellempiä ja vähemmän äkkinäisiä kuin ennen.

Kisuista ja vauva-agentista ei löydy hyvää yhteiskuvaa, joten tässä kuvat pelkistä kissoista.

Siiri Kippurahäntä
Macy Moonshine eli Maisa

perjantai 7. tammikuuta 2011

Vauvasta taaperoksi

Kohta vauva-agentti täyttää 1-vuotta. Se tarkoittaa sitä, että vauva-agentti ei olekaan enää vauva vaan taapero. Vauva-agentti -nimeä ei silti aiota muuttaa taaperoagentiksi, koska se kuulostaa hölmöltä.

Äiti on laittanut jo vauvalelut vintille ja seuraavaksi aiotaan luovuttaa hoitopöytä sijaiskotiin. Hoitopöydällä ei ole enää kuukausiin tehnyt mitään, koska on ihan hasardia hommaa vaihtaa vaippoja muualla kuin lattialla tai isossa sängyssä. Vauva-agentilla kun riittää kiinnostusta maata selällään ehkä noin kaksi sekuntia ja siinä ajassa edes harjaantuneet vanhemmat eivät mitenkään ehdi vaihtaa vaippaa. Taaperon huoneessa pitää ehdottomasti olla oma pöytä ja tuoli, ja suunnitelmissa onkin kunnostaa äidin vanha setti vauva-agentin käyttöön.

Äiti on tilannut jo kaksi synttärilahjaa vauva-agentille. Vielä kun malttaisi olla antamatta ne ennen juhlapäivää. Toinen lahjoista on maatilalelu ja se on ainakin melkein samanlainen, millä vauva-agentti keskittyneesti leikkii aina päiväkerhossa. Äiti ei varsinaisesti fanita isoja, äänekkäitä muovileluja, mutta koska sellaiselle on ihan selvästi kysyntää päätettiin joustaa tästä periaatteesta. Toisena lahjana onkin sitten ihanat Domoor korvamukit, joita tilattiin heti kaksi kappaletta, vihreä ja musta.

Isi kannustaa

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vauvajuttuja

Viime vuosi oli vauvojen vuosi. Hesarissa oli uutinen siitä, että pääkaupunkiseudulle syntyi vuonna 2010 ennätysmäärä vauvoja. Vauva-agentinkin kotikulmilla liikkuu paljon vaunuja, mikä on kiva. Kantakaupungissa on vauvan hyvä asustaa kun pääsee kävellen keskustaan ja julkinen liikenne kuljettaa sinne minne ei jaksa kävellä. Vieressä on myös tosi hyviä keinumispuistoja.

Hesarissa oli juttua myös isovanhemmista, joten vauva-agentti halusi blogissaan muistaa omia isovanhempiaan, jotka ovat kaikki osallistuneet vauva-agentin hellimiseen ja hemmotteluun. Äiti ja iskäkin ovat saaneet mukavasti omaa aikaa kun vauva-agentilla on monta innokasta hoitajaa.